Nybörjare på löpning

Bra anledningar till att börja löpträna

Löpning bidrar till en bättre hälsa på många olika sätt. Dessutom kan du kombinera löpning med socialt umgänge och för att uppleva nya platser.

Löpning är en enkel träningsform som du kan dra många fördelar av att utöva. Förutom att du förbättrar din hälsa genom att löpträna kan du även få många andra positiva effekter. Varje kilometer som du springer bidrar till både att förbättra ditt fysiska och psykiska välmående. När det kommer till löpning räknas alla kilometer. En kort runda på tre kilometer räknas lika mycket som en längre löptur, det viktiga är att löpningen blir av.

Upptäck nya platser

Löpning är perfekt om du vill upptäcka nya platser på ett roligt och spännande sätt. Du kan springa och upptäcka nya smultronställen i din hemstad men även när du är ute och reser. Att springa längs med stranden på solsemestern eller i den nya staden du besöker kan ge dig en helt annan typ av ”seightseeing”. När du springer för att upptäcka nya platser kan du alltid stanna halvvägs för att ta en fikapaus för att göra löprundan lite extra speciell. Du kan få ut väldigt mycket mer av löpning än vara träning.

Umgås när du springer

En annan fördel med löpning är att du kan kombinera löpträning med att umgås med dina vänner. Att springa en lugn runda och samtidigt småprata med en kompis kan vara lika bra för hälsan som själva träningen. Du kan slå två flugor i en smäll och båda gynnar din hälsa på olika sätt. Ett tips när du ska springa med en vän är att ni tillsammans bestämmer ett bra tempo. Kompisträning är inget du behöver ta seriöst, det behöver inte vara en tävling. Om ni istället vill träna hårt är det perfekt att träna med en kompis för att bli extra utmanad. Ni kan pusha och peppa varandra att utmana de egna gränserna.

Utmana dig med lopp

Löpning är även perfekt om du vill ha en träningsutmaning. Du kan hela tiden utvecklas som löpare och bli lite snabbare och starkare genom att träna på löpteknik och springa intervaller. Dessutom kan du anmäla dig till olika lopp för att få olika löpupplevelser. Det finns otroligt många roliga och utmanande lopp som du kan ge dig an. Känslan efter att ha klarat ett lopp är helt fantastisk. Att anmäla dig till ett lopp kan också vara en bra motivator för att få till alla träningspass. Många föredrar att ha ett träningsmål.

Löpning förbättrar ditt mående

Löpning är en fantastisk träningsform om du vill stärka din hälsa och ditt välmående. Genom att springa ökar du din uthållighetsförmåga i takt med att hjärtat blir starkare. Förutom de fysiska fördelarna som finns med löpning utsöndras det även antistresshormoner när du springer vilket gör att ditt humör blir stabilare, du blir helt enkelt lugnare och mår bättre.